Mars kirándulni, aztán irány egy ajándékbolt

2014.01.08 14:20

 

  Egy nap úgy döntesz, hogy kikergeted a gyermekeidet a számítógép elől, ahol valószínűleg most is lövöldözős játékokkal foglalatoskodnak, vagy éppen a Facebook oldalon posztolják a tegnapi vacsorájukat. 

Szóval úgy döntesz, hogy a mai rohanó világban, kicsit többet mutatsz majd a környezetedből és információra (egyenlőre még nem) éhes porontyaidat elrángatod egy általad kiválasztott turisztikai helyre, ahol abban bízol, hogy a helyi nevezetességek valamelyike beleég a retinájukba, bár szemükből inkább olyan jellegű információkat olvasol ki, amik inkább hasonlítanak wudu babák zaklatására, mint az elébük táruló kulturális csemegék befogadása. 

Miközben azért küzdesz, hogy alfa poziciódat megtartsd, bizakodásod ellenére néhány perc alatt magad ellen fordítod a rokonaidat, de ekkor eszedbe ötlik egy nagyszerű gondolat. Mégpedig az, hogy ezt az alkalmat valóban az életbe ne felejtsék el, úgy döntesz, addig meg sem állsz, míg rá nem akadsz egy olyan helyi ketyeréket árusító bodegára, ahol kedvedre vásárolhatsz valamilyen emléket.

A kínálat óriási! A kínai kütyük mellet néhány hazai kezek által készült bigyóra is rávetül szemed, s megállapíthatod, hogy a szebb-rondább alkotások tárháza családodat jobban felajzotta, mint a Kékestető megmászása. 
És most jön a lényeg...mit vigyél haza? 
Egy köcsögöt? Az van elég a lépcsőházatokban is.
Akkor inkább egy tányért? De, ha nem lehet róla elfogyasztani jóízűen egy adag csülköt pékné módra, akkor csupán falidísz marad, egyéb funkció nélkül. 
 
 
 
 
Esetleg egy hűtőmágnest? IGEN! :)
Ha még van hely a hűtődön, akkor remek választás lesz egy mágneses izé, amin rajta van egy fénykép, arról ahol jártatok. Most már csak azt nézd meg, hogy a felirat nem alkoholos filccel van felvésve egy reszkető kezű nagypapi által. :)
 
Ha megvan a zsákmány, vonszold haza a családod, viseld el útközben a szidalmakat, hogy ez idő alatt mennyi mindenről lemaradtak miattad és most majd nem győzik átnézni a posztokat, melyeket feltétlenül lájkolni kell, különben kitaszítja őket a csorda. De Te ne is törödj semmi mással, csak avval a remek turisztikai hűtőmágnessel, amit ma vettél. Söpörd félre a kopottabb darabokat, azokat amelyek még akkor sérültek meg, amikor éjjel sutyiban próbáltál nassolgatni, de a nagy óvatoskodás ára az lett, hogy leverted szerencsétlent, mert mindkét kezed tele volt az éjszakai falatozás áldozataival. :)
Ugye milyen hatalmas öröm tölt el, ha egy újabb darabot nézegethetsz a frigódon? Megérte nem? A családod már lehiggadt, játszanak lájkolnak, vacsiznak és egészen addig nem is lesz baj, amíg nem említed nekik, hogy a következő hétvégére milyen remek uticélt találtál?! :))

Mars kirándulni, aztán irány egy ajándékbolt

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása